Vloerverwarming

Home > Installateurs > Vloerverwarming

Vloerverwarming is op het moment een snel groeiende markt. Veel consumenten hebben inmiddels kennis gemaakt met de voordelen en het comfort van vloerverwarming, waardoor deze vorm van verwarming tegenwoordig niet meer weg te denken is. In tegenenstelling tot vroeger  word vloerverwarming niet alleen toegepast bij de dure villa‚Äôs en landhuizen.
  direct offertes aanvragen

Soorten vloerverwarming
Er zijn 3 verschillende manieren waarop vloerverwarming gebruikt kan worden:

 • Hoofdverwarming:
  Bij hoofdverwarming wordt alle warmte 'gemaakt' door de vloerverwarming; radiatoren zijn daardoor niet meer van belang.

 • Uitgebreide bijverwarming:
  Ook wel 'luxe bijverwarming' genoemd. De warmteafgifte is prettig, maar niet afdoende om het helemaal zonder radiatoren te regelen. Er zullen dus altijd een paar radiatoren aanwezig moeten zijn.

 • Bijverwarming:
  Dit is een systeem waarmee net de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Echter is het vermogen van de verwarming onvoldoende voor het volledig verwarmen van de ruimte. Er zal dus een aanvullende verwarming moeten worden opgenomen; in de vorm van radiatoren of anderszins.
  Bij het toepassen van vloerverwarming kan er worden gekozen uit twee systemen: verwarming door middel van water of verwarming door middel van elektriciteit.

Ervaringen van andere bezoekers

Genieten!
"Heerlijk die vloerverwarming! Het duurde even voor ik mijn man van de noodzaak ervan had overtuigt. Na een offerteaanvraag bij verwarming.be heb ik hem kunnen laten zien dat de kosten best meevielen."
Toegevoegd: R. Huyge-Steenkiste uit Hasselt
Waardering: 9/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Content
"Het aanleggen van de vloerverwarming moest snel gebeuren ivm de verhuizing. Dit hadden we aangegeven op het aanvraagformulier en hier is goed rekening mee gehouden door de bedrijven. We zijn erg content met deze service"
Toegevoegd: G. Dekimpe uit Ranst
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Voordelen van vloerverwarming

 • Comfort: Vloerverwarming brengt een aangename warmte met zich mee
 • Energiezuinig: Vloerverwarming is bijzonder zuinig met energie.
 • Vrijheid van interieurkeuze: Door eht ontbreken van radiatoren ontstaat alle vrijheid bij het inrichten van het interieur.
 • Gezond en hygienisch: Door een gelijkmatige temperatuur wordt luchtcirculatie voorkomen.

Bent u er al over uit? Vraag hier direct gratis offertes aan voor uw vloerverwarming.

Veelgestelde vragen

Welke vloer hoogte heb ik minimaal nodig als ik vloerverwarming wil?
De beste warmteafgifte is er wanneer er 5cm dekvloer bovenop de slang komt. Minder kan maar dan zal uw vloer lang het warm-koud-warm-koud principe hebben. U kunt er in dat geval wel voor kiezen om de vloerverwarming te frezen, dit zal een directere afgifte zijn van de warmte aangezien deze hoog in de smeervloer ligt.

Moeten mijn huidige radiatoren blijven hangen?
Als u de vloerverwarming alleen als bijverwarming gebruikt zult u er andere warmtebronnen als extra bij moeten hebben. Bij hoofdverwarming is het ook raadzaam om een externe verwarmingsbron toe te passen. Hiermee kan de ruimte dan snel worden opgewarmd.

De website verwarming.be helpt dagelijks vele tevreden klanten. Nadat u een aanvraag hebt gedaan ontvangt u binnen enkele dagen offertes van CV installateurs bij u in de buurt. Mocht u toch nog vragen over deze website hebben, lees er meer over bij 'veel gestelde vragen'.

Lees onderstaand meer over de diensten van verwarmingsinstallateurs:

Bent u een CV installateur?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen